U S Media
Let op: voordat u materiaal van deze site publiceert:
op alle foto's en teksten rust auteursrecht !

Spraakverwarring over Van Limburg Stirumstraat
Repliek van de Brandweer Zuidwest Drenthe

Om 6:34:58 komt er een 112-melding van een omwonende binnen bij de Meldkamer Noord-Nederland in Drachten: er zou een schuurtje in brand staan aan de Limburg van Stirumstraat. De meldkamer heeft een minuut later de brandweer in Hoogeveen gealarmeerd, die om 6:43:26 uur uitrukte.
De brandweerauto was twee minuten later aanwezig bij de Limburg van Stirumstraat.
Om 6:46:54 werd er door middel van een hoge druk straal de blussing ingezet.
Omdat het schuurtje dicht tegen de woning aan stond en de ramen al gesprongen waren, is er een extra voertuig gealarmeerd. Deze hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden.

Om 6:39:15 is door de vrouw des huizes 112 gebeld.
Indien iemand met een mobiele telefoon 112 belt kom je eerst binnen bij de meldkamer van de KLPD in Driebergen, die de beller door schakelt naar de betreffende meldkamer.
De centralist van de MKNN heeft vervolgens geprobeerd te achterhalen welke Limburg van Stirumstraat bedoeld werd: in Noord- Nederland zijn er namelijk vele.
Door de angst en emoties dat de woning in vlammen op zou gaan is er spraakverwarring onstaan tussen Hoogeveen en Heerenveen.
Na doorvragen van de centralist werd het duidelijk, dat het in Hoogeveen was.
Omdat een andere centralist de brandweer vier minuten eerder gealarmeerd heeft, is er verder geen actie ondernomen en is het gesprek beeindigd met de woorden " dat de brandweer onderweg was" .
Achteraf blijkt dat dit en de spraakverwarring voor een hoop extra frustratie en emoties heeft gezorgd bij de bewoners.
De spraakverwarring heeft er niet voor gezorgd dat de brandweer met vertraging ter plaatse is gekomen. Inmiddels is er contact gezocht met de bewoners om de alarmering toe te lichten en sterkte te wensen met de afhandeling van de brand.