Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2013 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 21 april 2013


Dalfsen: auto tegen boom aan de Dedemsweg: twee gewonden

Bij een eenzijdig ongeval op de Dedemsweg, de weg tussen Nieuwleusen en Dalfsen, zijn zondagavond twee gewonden gevallen.
Het ongeval gebeurde, toen de bestuurster van een Renault Megane de controle over haar voertuig verloor en de auto tegen een tweetal bomen botste. De 27-jarige vrouw uit IJhorst kwam samen met haar 34 jarige passagier uit Dalfsen bekneld te zitten in de auto.
De brandweer van Nieuwleusen kwam er aan te pas om het duo -uiterst voorzichtig- te bevrijden. Dit gebeurde onder streng toezicht van ambulancemedewerkers. Beide inzittenden zijn overgebracht naar het Sophia Ziekenhuis in Zwolle, waar een bloedproef van de bestuurster is genomen, om uit te zoeken of de vrouw onder invloed van alcohol was.

Naar de toedracht van het ongeval werd direct een onderzoek ingesteld door een medewerker van de dienst Verkeersongevallenanalyse.
Een bergingsbedrijf heeft daarna de totaal vernielde wagen afgevoerd.


Lierderholthuis: zware schade door brand in carports

Het was zondagavond kantje boord bij een brand, die woedde in de dubbele carport van twee woningen van twee woningen aan de Kerkslagen in het dorp Lierderholthuis bij Heino.
Het vuur, dat tegen half acht waarschijnlijk begon in een naast de rechter woning geparkeerde auto, sloeg over op de carports en dreigde ook de woningen zelf in de as te leggen.
De brandweer wist de vlammenzee echter te bedwingen, voordat ook de woningen in brand vlogen, hoewel dat bij het rechter huis maar weinig scheelde. De bewoners wisten zich bijtijds in veiligheid te brengen en ook twee honden konden gered worden. De auto en de carports gingen volledig verloren.

Foto's: U S Media

Dalen: roodhete schoorsteenpijp - rieten dak

Zondagmiddag even na vieren spoedde de brandweer van Coevorden zich met een tankautospuit en de hoogwerker naar de Achterkamp in Dalen, waar brand in de schoorsteen van een rietgedekte woning woedde.
De pijp van de houtgestookte open haard in de woonkamer was inmiddels al roodgloeiend, dus er dreigde acuut gevaar, maar men was het vuur bijtijds meester.
Wel werd ontdekt, dat vogels een flinke hoeveelheid takken in één van de rookkanalen hadden gedeponeerd.

Foto's: U S Media

Dalfsen: piloot paramoteur omgekomen in de Vecht

Aan het eind van de zondagmiddag is een zogeheten paramoteur neergestort in de Vecht bij Dalfsen, ter hoogte van de Keizersteeg.
De bestuurder van de gemotoriseerde parachute is hierbij om het leven gekomen.
De Luchtvaartpolitie stelt een onderzoek in naar de toedrachtEmmen: criminelen strippen vrachtwagens op industrieterrein

Bij een bedrijf aan de Atlantis in Emmen zijn In de nacht van zaterdag op zondag zeven vrachtwagens gestript.
De daders hadden zich toegang verschaft tot het terrein door een hek te forceren.
Ze stalen diverse onderdelen, zoals bumpers, grilles, koplampen en kentekenplaten. De schade beloopt tienduizenden Euro’s.
De politie stelt een onderzoek in.

Foto's: Ben-MediaZaterdag 20 april 2013

Doornspijk: Rode Haan verslindt opnieuw rietgedekt pand

In het Gelderse plaatsje Doornspijk heeft aan het begin van de avond een uitslaande brand gewoed, die een dubbele rietgedekte woning aan de Grevensweg volledig verwoestte.
De brand, die tegen zessen ontstond als schoorsteenbrand, sloeg over op de rieten kap.
De brandweer heeft nog een aantal meubels en andere waardevolle spullen uit de woning kunnen redden.
Foto's: Kees Verwijs


Hardenberg: te opvallende reclame valt niet bij iedereen even goed

Zaterdag presenteerde terreinwagenspecialist Ter Horst zich middels een open dag -na de verhuizing uit De Krim- op haar nieuwe lokatie aan de Handelsstraat in Hardenberg.
De reclamestunt, die hiervoor bedacht was, was al van grote afstand goed zichtbaar, maar de Land Rover, die sinds vrijdagavond aan een grote kraan van de firma Goverts boven de de rijbaan van J C Kellerlaan hing, werd niet door iedereen gewaardeerd.
Vandaar, dat de politie, die zich zorgen maakte over de afleiding van verkeersdeelnemers, zaterdagmorgen liet weten, dat deze wat tè opvallende publiciteit niet op prijs gesteld werd.
Die middag werd de terreinwagen daarom naar rechts verplaatst, zodat de auto niet meer boven de rijbaan hing.
Zo te zien aan het aantal belangstellenden bij het autobedrijf had de reclame inmiddels z'n doel bereikt...
Foto's: U S Media

Hoogeveen: twee auto's in puin door zware aanrijding

Op de Kortewijkstraat in Hoogeveen vond zaterdagmiddag een zware botsing plaats, toen een bestuurder van een Renault linksaf wilde slaan naar het Beukemaplein en daarbij een hem tegemoet komende VW Golf helemaal over het hoofd zag.
De auto botsten nagenoeg frontaal tegen elkaar, waarbij de Renault een draai van bijna 180 graden maakte. De Golf kwam deels op het trottoir tot stilstand
De bestuurder van de Renault is gewond werd naar het ziekenhuis gebracht, evenals als één van de passagiers, een klein kind.
De bestuurder van de Golf raakte licht gewond aan zijn gelaat en had last van spierpijn. Hem werd geadviseerd, vandaag nog de huisarts te bezoeken.
De schade aan beide voertuigen was zodanig, dat ze kunnen worden afgeschreven.
Het verkeersongeval werd uitgebreid uitgezocht door verkeersongevallenanalisten.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen en U S Media

Hoogeveen: geslaagde kennismakingsdag voor aspirant-motorrijders bij Kreeft

Kreeft Opleidingen kan terugzien op een succesvolle jaarlijkse Motor-opstapdag.
Diverse belangstellenden konden van tien tot vijf uur op het terrein bij het opleidingscentrum aan de Stroom kennis maken met het begrip motorrijden, onder toezicht van ervaren rij-instructeurs.
Omdat de meeste geïnteresseerden van tevoren hadden gereserveerd, kon men ruimschoots de eerste motorrij-ervaring opdoen.
Ook het frisse, maar zonnige weer werkte mee aan het succes.
Foto's: U S Media


Vrijdag 19 april 2013

Fleringen: personenauto brandt uit na aanrijding

Een personenauto is donderdagavond volledig uitgebrand, nadat het voertuig tegen half tien op de Ootmarsumseweg in Fleringen bij een aanrijding met een tractor betrokken was. De auto botste achter op de aanhangwagen, die achter de tractor hing, waardoor de aanhanger kantelde.
De auto schoot na de botsing de bermsloot in en vatte vlam. De bestuurder -een tachtigjarige man uit Weerselo- kon niet uit zijn auto komen.
Een 22-jarige man uit Albergen en een 23-jarige vrouw uit Fleringen, die kort na de aanrijding langsreden, hebben het slachtoffer uit de brandende auto kunnen redden.
De brandweer heeft de brand geblust. De 80-jarige man is naar een ziekenhuis gebracht.
De zwaar beschadigde auto werd afgesleept, evenals de tractor met aanhanger.
Het Team Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.


Hoogeveen: dronken man rijdt door na aanrijding

De politie heeft donderdagnacht een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden.
De politie stuitte rond 03.45 uur op een beschadigde en afgesloten personenauto, die half in de berm en half op de rijbaan van de De Vos van Steenwijklaan en de Melkweg in Hoogeveen geparkeerd stond.
Duidelijk was dat de auto betrokken was geweest bij een aanrijding. Op grond van het kenteken werd de Hoogevener thuis opgezocht en aangehouden.
In het politiebureau werd na de ademanalysetest vastgesteld dat de man 1,6 promille alcohol (700 ugl) in zijn bloed had.
Hierop werd het rijbewijs van de 25-jarige ingenomen. De man werd in een cel opgesloten en wordt vrijdag verhoord.


Donderdag 18 april 2013

Schuinesloot: Slagharense brandweer vindt natuurramp op niet-bestaand adres !

De meldkamer stuurde de mannen van de blusgroep Slagaren donderdagmiddag naar Schuinesloot, waar op Kosseweg 98 stormschade zou zijn ontstaan. Geen eenvoudige opgave, want de even nummers aan de Kosseweg lopen tot 10 en daar was niets aan onheil te bekennen.
Maar de ter plaatse goed bekende spuitgasten bleken niet voor één gat te vangen en ontdekten de "natuurramp" (een grote afgewaaide tak, die op het wegdek verkeersgevaarlijk lag te doen lag), vlak bij de kruising met de Schuineslootweg.
De boosdoener werd van de rijbaan verwijderd en met de accuzaag in de berm tot handzame stukken openhaardklaar gemaakt.

Foto's: U S Media


Stegeren: brand in bosgebied Kleine Wolf

Donderdagmiddag werd middelbrand-alarm geslagen vanwege brand in een bosperceel aan de Coevorderweg in Stegeren.
Althans: dat was de lokatie volgens de melding, maar de Rode Haan kraaide even verderop, in de bossen van natuurgebied Kleine Wolf aan de Driehoeksweg.
Howel het stevig waaide en er theoretisch dus groot gevaar dreigde, was het tussen de hoge naaldbomen gelukkig vrijwel windstil.
De brandweer had de vlammen vlot onder controle, waarbij de watertankwagen goed van pas kwam om de vlammen te "verdrinken".
Omdat de politie nader onderzoek wil doen naar de oorzaak, is het afgebrande deel (ca 30x30 meter) met linten afgezet.

De brand had door de harde wind gemakkelijk uit de hand kunnen lopen. Hieronder een foto van een stofstorm bij Lutten.
Foto's: U S Media


Emmen: Alfa maakt koprol op sluiproute

Er wordt sedert enkele weken hard gewerkt aan de Emmer Rondweg, waardoor het aantal rijstroken van vier naar twee is gereduceerd en er regelmatif files staan voor de verkeerslichten. Veel weggebruikers rijden daarom over de smalle en oneffen Schansstraat om wat tijd te winnen en aangezien dit niet altijd met aangepaste snelheid gebeurt, is dat de omwonenden een doorn in het oog.
Je kon er op wachten, dat het mis ging en donderdagmiddag was het zo ver, toen een Alfa Romeo -aldus meerdere getuigen- met hoge snelheid een andere auto inhaalde en de bestuurder de macht over het stuur verloor. De auto kwam na een buiteling ondersteboven in een tuin tot stilstand.
De drie jonge inzittenden kropen zonder hulp uit de auto. Eén van de twee mannelijke inzittenden werd ter controle op eventueel nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd.
Berger Koolen mocht de zwaar beschadigde Alfa op komen halen.
De bewoners kunnen op zoek naar een nieuwe brievenbus en een stuk heg....

Foto's: U S Media


Zwolle: verdachte stoffen in woning Linnenweverstraat

Woensdagavond rond half negen heeft de politie een inval gedaan in een hoekwoning in de Linnenweverstraat in de Zwolse wijk Stadshagen, nadat er een tip binnengekomen was over de mogelijke aanwezigheid van grondstoffen voor explosieven.
De woning is vanaf 23:00 uur onderzocht en er zijn stoffen afgevoerd door mensen van de Explosieven-opruimingdienst Defensie (EODD), nadat de straat was afgezet. Om wat voor stoffen het gaat, is nog niet bekend gemaakt.
De 44-jarige bewoner is aangehouden.Woensdag 17 april 2013

A35 / Almelo: gewonde door buiteling op afrit

Woensdagmiddag tegen half vier is ter hoogte van bedrijventerrein Twentepoort-Oost op de kruising van de afrit van autosnelweg A35 met de Henriëtte Roland Holstlaan een gewonde gevallen ten gevolge van een verkeersongeval.
Uit de sporen lijkt op te maken, dat een Fiat Seicento, die in eerste instantie naar links voorgesorteerd reed, vlak voor de kruising abrupt naar rechts afboog en geslipt is. De auto ging in de bocht naar rechts rechtdoor, raakte twee keer een trottoirband en maakte hierdoor een buiteling.
De Fiat kwam op de middengeleider van de H R Holstlaan tot stilstand.

De (naar verluidt) vrouwelijke bestuurder is door de brandweer met hydraulische redapparatuur uit het voertuig bevrijd, waarbij het dak van de auo verwijderd werd. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De sporen op de ongevalslokatie werden opgetekend door experts van de VOA.

Foto's: U S Media

A37 / Hoogeveen: Mercedes in beruchte "autovijver"

Een Mercedes 207 Coupé uit 2011 is van de afslag A37 - Hollandscheveld van de weg gereden en in het water van de Buitenvaart beland.
De bestuurder wist de auto via het zonnedak te verlaten. Het is niet bekend of een inzittende van de Mercedes met de ambulance is meegegaan.
en ook de oorzaak van het ongeval werd ter plaatse niet duidelijk.

Voor berger de Jonge uit Elim was het geen gemakkelijke opgave, de auto uit het water te halen.
Het water bleek te diep voor het waadpak, dus werd dat maar uitgedaan. Het lukte uiteindelijk om de Mercedes, die vol water stond, maar die weinig tot geen schade aan de carrosserie had opgelopen, op de kant te krijgen, waarna deze kon worden opgeladen en afgevoerd - nadat het water, dat in de auto stond- voor een groot deel was geloosd

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dinsdag 16 april 2013

Schuinesloot: riskante afvalbrand achter rietgedekte woning bijtijds gedoofd

De Slagharense brandweer kwam dinsdagmiddag rond 13:45 uur voor de tweede keer binnen een etmaal in aktie.
Dit keer rukte de ploeg uit naar de Kosseweg, waar een hoop tuin- en bouwafval en een oud bankstel achter een rietgedekte woning vol in brand stonden.
De brand, die door de heer des huizes was ontdekt, greep zo snel om zich heen, dat een schuur direct gevaar liep.
De man had inmiddels met een tuinslang al een begin gemaakt met de brandbestrijding, maar gelukkig wisten de spuitgasten met een straal hoge druk -en even later een grote dosis bluswater uit een lagedrukslang- de brand bijtijds meester te worden.
Omdat de brandkraan zich pal voor de woning bevond en de bewoners de toegang tot de put goed schoon hadden gehouden, was de waterwinning snel voorhanden.

Foto's: U S Media

N34 / Emmen: auto rijdt van talud na aanrijding met vrachtwagen

Een 83-jarige automobilist kroop aan het eind van de dinsdagochtend door het oog van de naald bij een verkeersongeval op de N34.
De man, die in de richting van Borger reed, haalde over het verdrijvingsvlak vlak voor de wegversmalling bij de afslag naar de Emmer Rondweg een vrachtwagen in, die pal achter een andere truck reed, waardoor de bejaarde automobilist niet meer verantwoord kon invoegen en abrupt naar links stuurde.
De achterste truck tikte de personenauto aan aan de rechter achterzijde, waardoor de bejaarde autobestuurder de macht over het stuur verloor.
De auto gleed van het talud en kwam in een sloot tot stilstand.

De man bleek na controle in de ambulance geen nadere check in een ziekenhuis nodig te hebben.
De flink beschadigde auto werd opgetakeld en naar een garagebedrijf in Coevorden vervoerd door berger Koolen.

Foto's: U S Media en Ben-Media

Havelte: vernieler aangehouden met behulp van camerabeelden

De politie heeft dank zij een alerte buurtbewoner een 25-jarige inwoner van Havelte, die verdacht wordt van vernielingen, kunnen aanhouden.
In de nacht van maandag op dinsdag zag een bewoner van een woning aan de Korenbloemweg, dat een man geparkeerde auto’s bekraste.
Hij legde dit met zijn camera vast en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie.
Agenten en wachtmeesters van de Koninklijke Marechaussee troffen de man niet aan, maar na het bestuderen van de beelden werd duidelijk, dat de 25-jarige man verantwoordelijk was voor de vernielingen. Hij werd in het huis van zijn ouders aangehouden.
Hij werd echter niet overgebracht naar het politiebureau vanwege zijn geestelijke gesteldheid.
Uit onderzoek moet blijken, of de man ook verantwoordelijk is voor veel andere vernielingen, die de afgelopen periode in het dorp zijn gepleegd. De gedupeerde auto-eigenaren moeten nog aangifte doen


Maandag 15 april 2013

Hoogeveen: flinke brandschade in bovenwoning aan de Gebroeders Poststraat

Aan de Gebroeders Poststraat in Hoogeveen is maandagavond de eerste etage van een duplexwoning uitgebrand.
De bewoner was amper een kwartier weg, toen de brand rond kwart over zeven werd ontdekt door overburen, die rook waarnamen.
De politie waarschuwde buren, hun woningen te verlaten en sloeg de ramen van het brandende pand in om zich toegang te verschaffen.
Een agent raakte door de glasscherven licht gewond aan een hand.
De brandweer kon uitbreiding naar de woningen van de buren voorkomen.

De binnenbrand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting bij de televisie of computerapparatuur, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen en U S Media

Schuinesloot: Slagharense brandweer helpt bij berging paard en paardentrailer

De blusgroep Slagharen had maandagmiddag de handen vol aan een ongeval op de Elimmerweg in Schuinesloot. Daar was een paard in problemen gekomen, toen de trailer, waar het dier mee vervoerd werd, van de trekhaak van de personenauto losschoot en in de bermsloot links van de weg belandde.
Omdat de aanhangwagen onder een hoek van 45 graden tegen de wal lag, kon het dier niet overeind komen, ondanks z'n fervente pogingen en de hulp van de stoere spuitgasten.
Uiteindelijk bood de inzet van een graafmachine, waarmee de aanhangwagen met paard en al uit de sloot getild werd, soelaas.
Daarna werd de trailer achter een terreinwagen gekoppeld.
Het gestresste dier kon daarna even verderop in z'n weiland bijkomen van de spanningen.
Voor zover bekend had het dier slechts licht letsel opgelopen.
Foto's: U S Media

Coevorden: auto beschoten op de Poppenharelaan; dader gearresteerd

Op de Poppenharelaan is zondagmiddag op een auto geschoten.
De politie is bezig met een onderzoek. De identiteit van de schutter is bekend.
Omstreeks 12.30 uur reed een 31-jarige man uit Coevorden in een blauwe BMW uit de 7-serie over de Poppenharelaan.
Een zwarte Mercedes kwam daar naast hem rijden.
Door het geopende raam aan de bijrijderkant van de Mercedes werd één keer geschoten op de andere auto.
De auto is geraakt in de deur van de bestuurder, waarvan de ruit sneuvelde. De bestuurder van de beschoten auto remde direct sterk af.
De Mercedes reed snel verder. Niemand raakte gewond.
De beschoten man belde de politie en deed aangifte van poging tot doodslag.
De afdeling forensisch onderzoek van de politie heeft op de Poppenharelaan een sporenonderzoek ingesteld.
De identiteit van de bestuurder van de auto, waaruit geschoten werd is bekend. De politie heeft zondag direct op meerdere plaatsen naar deze man gezocht, maar hij is nog niet aangehouden.
De politie in Coevorden zoekt getuigen van het voorval op de Poppenharelaan. Heeft u daar zondag rond 12.30 uur iets relevants gezien of weet u iets over deze zaak, dat van belang kan zijn voor het onderzoek, bel da met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000

Update:
De schutter -een veertigjarige inwoner van Coevorden- is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, toen hij zich maandagavond aangaf in het politiebureau.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.