Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2013 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 7 april 2013

Dalerpeel: heidebrand nabij de Berkmeerweg

De brandweer had zondagmiddag de handen vol aan een brand in een afgelegen natuurterrein tussen de Berkmeerweg en de Woeste in Dalerpeel.
Het enkele hectaren grote terrein ligt enkele honderden meters van de dichtstbijzijnde wegen en wordt omringd door braak liggende akkers, waardoor de tankautospuiten met hun watervoorraad niet konden werden ingezet en de brandweer de strijd moest zien te winnen met vuurzwepen en schoppen.
Doordat de vlammen door de wind steeds weer oplaaiden en vooral in het dorre gras een uitstekende voedingsbron vonden, moest de brandweer na enige tijd de handdoek in de ring gooien.
Pas toen een mestinjector werd ingezet om de brandslangen te voeden, werd men de vlammen -rond kwart over vijf- de baas.

Beilen: auto te water na botsing met taxi

Een taxichauffeur, die zondagmiddag vanuit de richting van Eemster linksaf de Beilervaart op wilde rijden, verleende geen voorrang aan een personenauto, die van rechts uit de richting Beilen kwam. Een botsing, waarbij zes personen waren betrokken, was het gevolg.
Vier van hen werden met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De auto, die op de Beilervaart reed en bestuurd werd door een 21-jarige man uit Beilen, kwam na de botsing tegen een brugleuning en vloog de vaart in. De twee inzittenden wisten zichzelf te bevrijden en werden door buurtbewoners opgevangen.
De passagiers in de taxi, drie dames op leeftijd, raakten gewond bij de aanrijding.
Hun taxi tolde rond en kwam achterstevoren in de droge bermsloot terecht.
De 59-jarige taxichauffeur uit Steenwijk kwam er met veel spierpijn vanaf.
Eén van de inzittenden van de auto, die te water geraakte, was ook zodanig gewond, dat vervoer naar een ziekenhuis noodzakelijk bleek.
Het ongeval gebeurde op de Beilervaart bij de afslag Brunstingerveld
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Gieten: rechtdoor de rotonde op

Rond tien over zes zondagmorgen kregen de hulpdiensten een oproep in verband met een eenzijdig ongeval op de N 34 bij Gieten.
Het bleek, dat een automobilist, die uit de richting van Emmen kwam, de bocht bij de rotonde had gemist en rechtdoor was gereden tegen de geluidswal; op dezelfde plek, waar in 2011 een vrachtwagen met bieten de aarden wal in was gereden.
Omdat er brand uitbrak in het motorcompartiment, bluste de brandweer uit Gieten die vakkundig.
De Opel Astra kan als total loss worden beschouwd.
De bestuurder is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel.
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Hoogeveen: brand in leegstaand fabriekspand

Aan de Fabrieksweg in Hoogeveen ontdekte een omwonende rond zeven uur zondagmorgen brand in een leegstaande fabriekshal.
De man was door de brandlucht gewaarschuwd en was op onderzoek uitgegaan.
In de lege hal woedde in het kantoorgedeelte een stevige brand, die het houten dak reeds had aangetast.
De brandweer had moeite, het pand te betreden, omdat deuren waren dichtgelast en ramen met schotten waren dichtgetimmerd.
In een zijmuur van het pand zat echter een groot gat, waar een zwerver wel eens gebruik van maakte, aldus omwonenden.
Het vermoeden bestaat dan ook ,dat deze een vuurtje heeft gestookt vanwege de kou en dat dit uit de hand is gelopen.
De brand kon in eerste instantie door de kleine zijruitjes worden bestreden.
Nadat met een slijptol toegang was verschaft, kon men van binnenuit en met de hoogwerker via het dak de brand bestrijden en onder controle brengen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Lutten: Dedemsvaarter rijdt door na botsing; zwaar gewond na klap tegen boom

Zaterdagavond tegen half elf is de bestuurder van een Opel Vectra naar het zich laat aanzien ernstig gewond geraakt als gevolg van een ongeval op de Zwarte Dijk in Lutten.
Omwonenden hoorden seconden lang gierende banden, gevolgd door een harde klap.
Toen ze poolshoogte namen, ontdekten ze de Vectra, die ter hoogte van het bebouwde-kom-bord dwars over de weg stond.
De 22-jarige man uit Dedemsvaart, die de auto had bestuurd, lag op het wegdek, links naast het voertuig en was niet aanspreekbaar.
De weg, de berm, de bermsloot en een weilandje voor reeën waren bezaaid met wrakstukken, glas en spullen, die uit het voertuig waren geslingerd.

Uit onderzoek bleek, dat de Dedemsvaarter rond 22:15 uur een aanrijding op de Coevorderweg in Slagharen veroorzaakte door met hoge snelheid tegen de achterkant van de auto van een 54-jarige man uit Dedemsvaart te rijden. Hierna draaide hij zijn auto en sloeg rechtsaf, de Zwarte Dijk op, waar hij vlak voor de bebouwde kom van Lutten slipte en tegen de boom rechts van de weg reed.

In eerste instantie werden politie en ambulances opgeroepen, maar ook een Mobiel MedischTeam, dat per heli ingevlogen zou worden, maar wier komts afgelast werd.
Omdat er rook uit de motorruimte kwam werd ook de brandweer uit Slagharen en Hardenberg ingezet, maar afgezien van het afkoppelen van de accu viel er weinig voor de brandweerlieden te doen.
De patiënt werd per brancard naar de ambulance gebracht, die met spoed naar een ziekenhuis vertrok. Hij bleek zeven keer meer alcohol in zijn bloed te hebben dan de maximale waarde, die voor een beginnend bestuurder geldt.
De auto was bovendien niet verzekerd.
Bij het VOA-onderzoek werden de sporen opgetekend; ook die aan een personenauto, die door de Opel Vectra aan de rechter achterzijde geraakt was.
Foto's: U S Media

Zaterdag 6 april 2013

Nieuwleusen: plofkraak mislukt; politie zoekt getuigen

Zaterdag 6 april rond 03.30 uur is getracht, een plofkraak te plegen bij een bank op de kruising Backxlaan – Marke van Leusen in Nieuwleusen.
Naar aanleiding van een automatische alarmmelding rond 03.45 uur gingen agenten naar de locatie.
Daar bleek de deur te zijn geforceerd en ging het alarm af.
De automaat was nog intact en er was geen geld weggenomen.
Uit onderzoek blijkt, dat er mogelijk een lichtkleurige (mogelijk grijze) auto, model station, betrokken is geweest.
Deze auto is waarschijnlijk vertrokken in de richting van het Westeinde.
De politie heeft de zaak in onderzoek. Hierbij is eveneens het landelijke ram- en plofkrakenteam ingeschakeld.
Heeft u iets gehoord of gezien dat kan helpen bij de opsporing van de daders? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem; 0800-7000


Schoonebeek: vrouw en kind gewond ten gevolge van aanrijding met tractor

Zaterdagmorgen tegen half twaalf zijn de bestuurster van een Mazda Premacy stationwagon en een in de auto meereizend kind gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een tractor, ter hoogte van Europaweg 198, even ten westen van het centrum van Schoonebeek.
Het ongeval is waarschijnlijk ontstaan, toen de automobiliste de tractor inhaalde, terwijl de bestuurder van het landbouwvoertruig bezig was, naar links af te slaan naar het erf van een boerderij. De auto botste daarop tegen het linker voorwiel van de tractor.

De Schoonebeker brandweer heeft het dak en de portieren met hydraulische red-apparatuur verwijderd om onnodig letsel tijdens de berging van slachtoffers te vermijden.

Het is niet onwaarschijnlijk, dat de vrouw voor en tijdens het inhalen de clignoteurs en de remlichten van de tractor niet heeft kunnen zien door de achter op de trekker gemonteerde apparatuur.

Het wrak van de personenauto is opgehaald door berger Koolen uit Emmen.
Foto's: U S Media

Emmen: drie auto's beschadigd door materiële aanrijding op kruising

Zaterdagmorgen rond half elf deed zich op de kruising Walstraat - Nijkampenweg in Emmen een aanrijding voor.
Een Opel Calibra C2 van 1991 reed op de Walstraat en kwam uit de richting Weerdingerstraat, een VW Jetta uit 2008 kwam uit tegengestelde richting. Beide reden tegelijk de kruising met de Walstraat op.
Op datzelfde moment kwam een Toyota Auris uit 2008 vanaf de Walstraat, die linksaf naar de Nijkampenweg afsloeg.
Een aanrijding tussen deze drie auto's was onvermijdelijk, maar het bleef gelukkig bij (veel) blikschade.
Bergingsbedrijf Koolen uit Emmen heeft de drie auto's afgevoerd.
Foto's: Ben Media

Wilsum (D): twee zwaargewonden ten gevolge van verkeersongeval

Vrijdagavond rond 22:10 uur deed zich op de belangrijkste kruising in Wilsum een verkeersongeval voor met ernstige gevolgen.
Een 37-jarige inwoonster van Wilsum wilde met haar Volkswagenbusje van de Hoogsteder Straße de kruising met de Hauptstraße recht oversteken; volgens getuigen brandde op dat momen het groene verkeerslicht.
Tegelijkertijd reed een Opel personenauto uit de richting van Uelsen de kruising op. De 25-jarige Emlichheimer, die deze auto bestuurde, wilde de kruising in de richting van Emlichheim oversteken.
De Opel botste daarop ter hoogte van de bestuurdersstoel tegen de VW, waardoor het busje volgens getuigen twee keer kantelde; een aantal verkeersborden plette en volledig vernield in een wei tot stilstand kwam.
De Opel raakte eveneens onherstelbaar beschadigd.

De bestuurders waren zwaar gewond en werden, nadat ze door een noodarts behandeld waren, naar de Euregio-Klinik in Nordhorn overge-bracht.
De plaatselijke brandweer van Wilsum was ter plaatse met dertig man en leidde o.a. het verkeer op de aanvoerstraten om.
Nadat een gespecialiseerd bedrijf de olievervuiling van het wegdek verwijderd had, werd de kruising rond 00:30 uur vrijgegeven.
Foto's: U S Media

Emlichheim: coniferenhaag in brand

Vrijdagavond rukte de vrijwillige brandweer van Emlichheim uit, nadat er om 21:22 uur gemeld werd, dat er aan de Grasriete in Emlichheim een heg in brand stond. Bij aankomst stelde de brandweer vast, dat een deel van de ca 25 meter lange coniferenhaag in lichterlaaie stond, maar de spuitgasten deden ook dit keer weer hun naam eer aan en doofden de vlammen snel.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Vrijdag 5 april 2013

B403 / Neuenhaus: motorrijder komt om bij frontale aanrijding met vrachtwagen

Een motorrijder is vrijdagmiddag tegen half vijf op de Bundesstraße 403 bij Neuenhaus verongelukt.
Voor zover nu bekend reed hij van Uelsen in de richting van Nordhorn, toen hij bij een inhaalpoging begon te slingeren en onder het linker voorwiel van een hem tegemoet komende vuilniswagen terecht kwam.
De man moet op slag dood zijn geweest. De opgeroepen traumaheli kon daarom onverrichter zake vertrekken.
Tragisch detail: de verongelukte motorrijder vierde vandaag zijn 24e verjaardag...

De B 403 was tot ca half zeven die avond afgesloten voor reddings-, bergings- en opruimwerkzaamheden.
Helaas waren er ook dit keer helaas weer verkeersdeelnemers, die er geen begrip voor konden opbrengen, dat de weg rond de ongevalslokatie afgesloten was voor de ongevalsanalyse. Sommigen meenden de brandweermensen, die het verkeer omleidden, uit te moeten schelden en een enkeling liet middels het bekende middelvingergebaar zijn ongenoegen blijken, zo meldt de brandweer.

Naast de politie en de vrijwillige brandweer van Neuenhaus, die met 22 man en vijf voertuigen uitrukte, een ambulanceteam werd ook een BOT-team opgeroepen, zodat de hulpverleners hun hart konden luchten.
De situatie wordt geanaliseerd door expertisebureau Diekel.
Foto's: U S Media

Kampen: fietser overlijdt na botsing met SRV-wagen

Vrijdagmiddag heeft een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een SRV-wagen en een fietser op de Venedijk Noord.
Rond 17.30 uur reden zowel de SRV-wagen als de fietser over de parallelweg van de Venedijk Noord.
D e twee kwamen door nog onbekende oorzaak ter hoogte van het tuincentrum met elkaar in botsing.
Hierbij raakte de fietser dermate zwaar gewond, dat een Mobiel Medisch Team per traumaheli moest worden opgeroepen.
De fietser -een 54-jarige man uit Noordeinde- is in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij enkele uren later overleed.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Spier: rietgedekte woonboerderij afgebrand

Aan de Oude Postweg in Spier is vrijdagmorgen een rietgedekte woonboerderij geheel afgebrand.
De brand is rond de schoorsteen begonnen breidde zich snel uit en al snel stond het hele dak in brand.
Voor de brandweer viel er weinig meer te redden.
De boerderij staat bekend als DeTimmerschuur van André van den Berg.
Hij bedenkt en realiseert projecten van hout, zoals gebruiksvoorwerpen, decoratieve objecten voor in huis of in een tuin of objecten, waar in en mee gespeeld mag worden. Er werden open dagen en workshops gehouden.
De Timmerschuur ging volledig verloren.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


N375 / Ruinen: scooterbestuurster aangereden op oversteek Gijsselterweg

Een bestuurster van een VW Fox werd vrijdagmorgen onaangenaam verrast, toen zij op de Provinciale weg N375, ter hoogte van Ruinen, werd geconfronteerd met een overstekende bromscooter. Een aanrijding was niet meer te voorkomen.
De bromscooter werd bij het voorwiel aangereden, klapte tegen de zijkant van de auto en werd weggeslingerd naar de berm van de andere kant van de weg. De bestuurster van de bromscooter, afkomstig uit Ruinen, bleef gewond op het wegdek achter.
De hevig geschrokken automobiliste kon haar zwaar beschadigde voertuig een honderdtal meters verder tot stilstand brengen.

Het nam enige tijd in beslag om het gewonde meisje te stabiliseren, voordat zij naar het ziekenhuis kon worden vervoerd.
De bestuurster van de auto raakte niet gewond.
Gedurende het onderzoek en de opruimingswerkzaamheden was de N375 geblokkeerd ter hoogte van de oversteek Gijsselterweg, waar eerder deze week ook al een ongeval plaatsvond - toen tussen twee auto’s.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Meppel: treinverkeer verstoord door kapotgetrokken bovenleiding

Het treinverkeer rond Meppel is vrijdagmorgen verstoord, toen een graafmachine de bovenleiding van de spoorverbinding tussen Zwolle en Meppel langs de Leonard Springerlaan kapot trok. Het voorval leidde niet tot letsel en de werkzaamheden konden al snel worden hervat.
Treinreizigers, die in Meppel strandden, werden met touringcars naar het eerstvolgende station vervoerd.
Foto's: U S Media

Donderdag 4 april 2013

N36: onwel geworden automobilist rijdt tegen talud viaduct

Kort na de melding over het voorval op de wilhelminstraat werd gemeld, dat zich ook op het "nieuwe" gedeelte van de N36 ter hoogte van het viaduct "Schapendijk" een verkeersongeval had voorgedaan. Toen de hulpverleners op de plaats des onheils arriveerden, troffen ze een Peugeot personenauto aan, die schuin omhoog tegen het talud van het viaduct stond.
De bestuurder, die kennelijk kort daarvoor tijdens de rit van de N48 naar De Witte Paal onwel was geworden, bevond zich nog in de auto. Hij werd door brandweer- en ambulancepersoneel uit het voertuig en op de brancard geholpen. De man is naar een ziekenhuis vervoerd.

Links en rechts van de rijbaan stonden drie beschadigde auto's, waarvan een blauwe Ford Transit Connect door de uit de koers geraakte auto ter hoogte van het achterwiel was geschampt. Ook een witte Toyota Aygo had schade opgelopen; in dit geval rechts-achter.
Berger Autax haalde twee voertuigen op.
Foto's: U S Media

Raalte: auto rijdt tegen garage en achterpui van woning (+ getuigenoproep)

Een uit de koers geraakte auto heeft in de Wilhelminastraat in Raalte een ware ravage aangericht.
De bestuurder reed in de richting van de kruising met de Deventerstraat, maar werd even vóór het kruispunt onwel.
Daardoor reed de auto de achtertuin van de hoekwoning in; ramde een garagedeur en de muur van de garage en botste vervolgens tegen de achterpui van de onlangs nauwgezet gerestaureerde woning.
Hierdoor sneuvelden de tuindeuren en raakte de linkerzijde van de gevel ernstig ontzet.

De bestuurder -een 53-jarige Nijverdaller- werd door de brandweer uit het wrak bevrijd, waarbij de achterdeur het dak van de auto werden geknipt.
De traumaheli met het Mobiel Medisch Team landde in de omgeving, maar het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Nadat een expert van de dienst VOA voldoende gegevens had verzameld, kon berger Wolves de onherstelbaar beschadigde Seat Ibiza ophalen.
De bewoonster van de woning was niet thuis, toen het ongeval gebeurde.
Foto's: U S Media
Een nog onbekende vrouw zou getuige zijn geweest van de aanrijding.
De politie zou graag in contact komen met deze vrouw of eventuele andere getuigen.
U kunt hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Hardenberg: schoorsteen krijgt stevige veegbeurt

Donderdagmorgen reed de Hardenberger brandweer met spoed naar de Klinkerweg, waar brand in en schoorsteen van een woning aan de
T-kruising met de Nieuwe Burgerkampweg woedde. Bij aankmost bleek er geen vuur van buitenaf te bekennen, maar uit de forse hoeveelheid roet en creosoot, die bij het vegen tevoorschijn kwam, bleek duidelijk, dat de intensieve veegbeurt erger voorkomen heeft.

Meer info over schoorsteenbrand: klik hier
Foto's: U S Media

Emmen: evacuatie vanwege uitslaande brand in flat

Rond 01.15 uur in de nacht van woensdag op donderdag is er brand uitgebroken in een appartement van een flatgebouw aan de Dopheide in de wijk Emmermeer in Emmen.
Het vuur ontwikkelde zich al snel tot een forse, uitslaande brand; voor de hulpverleners aanleiding, in totaal negen omringende appartementen te De bewoners van die appartementen werden overgebracht naar het Hampshire hotel Emmen. In totaal moesten dertig mensen de flat uit.
Er zijn geen gewonden gevallen.
Tegen vier uur kon de brandweer melden, dat men de brand brand meester was.
De bewoners van de negen ontruimde flats blijven in het hotel. De overige flatbewoners konden terug naar huis.
De politie stelt een onder\oek in naar de oorzaak van de brand.
Foto's: Ben Media

Woensdag 3 april 2013

Osnabrück: Nederlander voor de rechter na bedreiging met wapens en roof van auto

De 27-jarige Nederlander, die woensdag 17 oktober 2012 in Neuenhaus door de politie aangehouden is, staat vandaag voor de rechter in Osnabrück.
De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats had, had die dag 's morgens tegen achten in Nordhorn bij de kruising Neuenhauser Straße - Pestalozzistraße een 22-jarige automobilist onder bedreiging met een vuurwapen van zijn VW Polo beroofd.
Met dit voertuig vluchtte hij weg in onbekende richting.
Eerder die dag had hij een 43-jarige scooterbestuurder met het wapen bedreigd om de man van zijn scooter te beroven, maar dit slachtoffer wist te ontkomen en meldde zich die dag bij de politie na publikaties in de media.

De Polo werd 's middags door een surveillance-eenheid gezien in Neuenhaus. Toen de agenten de 27-jarige man wilden controleren, richtte hij het vuurwapen op één van de agenten en ging er opnieuw vandoor.
De auto werd even later leeg aan de Nordhorner Straße aangetroffen. Van de bestuurder ontbrak elk spoor.
Op basis van tips uit de bevolking kon hij rond half drie die middag in de Morsstrasse aangehouden in de achtertuin van een woning, waarbij de verdachte zich niet verzette. De door hem gebruikte wapens bleken een Walther luchtdrukpistool en een knipmes te zijn.
De man verkeerde tijdens zijn actie onder invloed van drugs.
De 27-jarige staat bij de politie bekend als drugsgebruiker en is al enkele keren wegens strafbare feiten ter verantwoording geroepen.
Foto's: U S Media

A28: nachtelijke ravage bij de Lichtmis

Op de snelweg A28 zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ter hoogte van "De Lichtmis" drie gewonden gevallen.
Een auto met daarachter een paardentrailer, geladen met een hakselaar en ander gereedschap, kwam door onbekende oorzaak tegen de vangrail, waarna de combinatie onbestuurbaar werd.
De auto sloeg om en de aanhanger met de totale inhoud kwam iets verderop tot stilstand.
Een daarachter rijdende auto met daarin drie personen kon botste hierop.
Twee inzittenden van deze auto en de bestuurder van de getroffen combinatie zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
De opgeroepen brandweerkorpsen van Zwolle en Staphorst hoefden -ondanks hun oproep- niet in actie te komen.
De enorme ravage werd door Bergingsbedrijf Leerentveld en medewerkers van de firma van der Kolk opgeruimd, nadat alles digitaal was vastgelegd door een medewerker van de verkeersongevallendienst.
De snelweg is enkele uren afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid via de parallelweg


Mariënberg: aanhangwagen met zware boormachine en heftruck gekanteld op de N36

Dinsdagavond is er op de N 36 een aanhanger met daarop een boormachine en een heftruck gekanteld.
De vrchtwagenchauffeur kwam uit de richting van Marienberg en wilde op de kruising bij de flitskast naar links afslaan, richting Almelo.
Door nog onbekende oorzaak kantelde de aanhanger en vielen de heftruck en de zware boormachine op de weg.

Berger Wolves uit Wierden heeft met twee voertuigen de boormachine en de aanhanger weer rechtop gezet.
De weg moest nog even afgesloten blijven, omdat het asfalt gerepareerd moet worden.
Verkeer in de richting van Almelo werd omgeleid over Kloosterha; weggebruikers, die van Almelo richting de witte paal wilden, konden gewoon langs de plek van het ongeval.

Twist (D): drie voertuigen betrokken bij ernstig ongeval op de L47; één zwaar gewonde

Op de Landesstraße 47 is -tussen Twist en Meppen- dinsdagmorgen even na half tien een ernstig ongeval gebeurd.
Een 59-jarige man uit Südbrockmerland reed met een VW Golf over de L44 in de richting van Meppen.
Achter hem reed een Mercedes Oldtimer, bestuurd door een 77-jarige man uit Itterbeck.

Door nog onduidelijke oorzaak kwam de Golf ter hoogte van Rühlerfeld gedeeltelijk op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een tegemoet komende vrachtwagen met aanhangwagen, bestuurd door een 52-jarige trucker uit Wuppertal. De Golf botste daarna tegen de vangrail en stuiterde daarna zijwaarts tegen de Mercedes
De vrachtwagen kwam tot stilstand in een bermsloot; de aanhangwagen kwam dwars over de rijbaan te staan.

De bestuurder van de Golf had zwaar letsel opgelopen n is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd
De bestuurder van de oldtimer en de trucker kwamen met de schrik vrij. De drie voertuigen liepen zware schade op.
De L47 was afgesloten tot de berging van de vrachtwagencombinatie -waarbij een telekraan en een zware wrecker van J+B Küpers uit Osterwald werden ingezet- afgerond was.
Foto's: J+B Küpers en U S Media

Ommen: Porsche 944 in brand op de Hardenbergerweg

Ook een Ommenaar, die dinsdagmiddag net van huis vertrokken was naar zijn werk, kreeg een onplezierige verrassing te verwerken.
De man reed op de Hardenbergerweg in zijn woonplaats, toen er brand uitbrak onder de motorkap van zijn uit 1988 daterende Porsche 944.
De Ommer brandweer wist de vuurhaard met water en schuim te doven, voordat het vuur de auto verder kon aantasten, maar de bijna-oldtimer was economisch gezien desondanks total loss. De bolide werd opgehaald door berger Autax.
Foto's: U S Media

N343 / Kloosterhaar: auto botst op lijnbus

De bestuurder van een BMW 318 wachtte een nare verrassing, toen hij over de Van Roijensweg (N343) van Kloosterhaar in de richting van Bergentheim reed. De man lette even niet op de voor hem rijdende lijnbus van Twents, die net op dat moment afremde voor een bij een bushalte wachtende passagier. De BMW reed daardoor vol op de achterzijde van de bus.
Hoiewel de schade aanzienlijk was, bleef het bij wat pijn in de nek bij zowel de 27-jarige automobilist uit Sibculo als bij enkele van de vier buspassagiers.
De onherstelbaar beschadigde BMW werd weggesleept door berger De Jonge.
Foto's: U S Media


Paasmaandag 1 april 2013

Rheezerveen: man gewond na schuiver met quad

Een proefrit met een recentelijk gerepareerde quad is maandagavond tegen half zeven verkeerd afgelopen.
De bestuurder reed over de Rheezerveenseweg in de richting van Rheezerveen, maar ging naar verluidt onderuit, toen hij op de kruising met de Roelofs Mulderweg een scherpe draai maakte om te keren.
De man viel hard op het wegdek en liep daardoor meerdere bloedende verwondingen op.
Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Het (door de crash zwaar beschadigde) vierwielige motorvoertuig was niet voorzien van kentekenplaten; zo stelde de politie vast.
Foto's: U S Media

Ruinen: één gewonde en veel schade door botsing op de N375

Bij de oversteek van de Gijsselterweg in de N375 ter hoogte van Ruinen zag een automobilist, die de N375 wilde oversteken in de richting van zijn woonplaats Ruinen, een van links over de provinciale weg naderende auto over het hoofd.
Het gevolg was een forse aanrijding, waarbij ‘slechts’ één gewonde viel: de bestuurster van de auto, die op de voorrangsweg reed.
Het slachtoffer - een 61-jarige vrouw uit Ruinen- is naar een ziekenhuis gebracht.
De 46-jarige man en zijn zoon (12) bleven ongedeerd.
Beide auto’s waren total loss.
De brandweer van Beilen nam de honneurs waar, aangezien de meeste andere korpsen uit de omgeving volop bezig waren met het bestrijden van de grote brand in het centrale winkelgebied van Hoogeveen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Staphorst: rietgedekte woning door brand verwoest

Veel brandweereenheden, die hun werk nagenoeg afgerond hadden in Hoogeveen, konden spoorslags door naar de volgende spoedklus: volgens de eerste melding woedde er brand in de schoorsteen van een woning aan de Schiphorsterweg in De Wijk.
De brand bleek echter te zijn uitgebroken in een afgelegen rietgedekte woonboerderij -even verderop- aan de Reestweg in Staphorst, niet ver van het viaduct bij Meppel. IJlings werd er opgeschaald: de rookwolken waren al van verre te zien.
Ondanks de snelle en massale inzet van mensen en materieel kon men niet voorkomen, dat de woning volledig afbrandde.
Foto: U S Media


Hoogeveen: zeer grote brand verwoest schuur en woon / winkelpand aan de Hoofdstraat

Ook in Hoogeveen brak maandagmorgen brand uit; hier in een houten opslagschuur aan het Bilderdijkplein.
De brand breidde zich in hoog tempo uit naar de "Op=Op"-winkel aan de Hoofdstraat en bedreigde een kantoorboekhandel Pet en twee telefoonwinkels, waarvan die van Hi het meest gevaar liep en uiteindelijk -net als de Op=Op-zaak- verloren ging.

Na het sein "Zeer grote brand" werd tegen half tien een GRIP-1 situatie afgekondigd, maar de brandweer was de situatie even later meester en kon gaan nablussen.
De schuur en het pand, waarin de Op=Op-winkel en een woning waren ondergebracht, zijn verloren gegaan; het pand van Pet heeft aan de achter / zijkant schade opgelopen door hittestraling, waarbij o.a. ramen barstten.
Het uitgebrande woon- en winkelpand werd rond elf uur vanmorgen door de firma Bork gesloopt - onder grote publieke belangstelling.
Naar alle waarschijnlijkheid is de brand opzettelijk gesticht.
ZIe ook de site van de gemeente.
Foto: Persfotografie Hoogeveen

Foto-update 17:00 uur

Almelo: zeer grote brand bij Grobben Afvallogistiek

Maandagmorgen rond kwart over vijf werd ontdekt, dat er brand was uitgebroken in een grote loods van Grobben Afvallogistiek aan de Buitenhavenweg in Almelo.
Het bleek om een grote uitslaande brand te gaan en er werd dan ook - mede in verband met de zware rookontwikkeling- opgeschaald naar
"Zeer grote brand", waarop ook inzet werd gevraagd van korpsen en materieel uit o.a. Almelo, Wierden, Vroomshoop en Hengelo.
Even na negen uur liet de brandweer weten, de brand meester te zijn.
Metingen wezen uit, dat er geen voor de volksgezondheid nadelige concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, maar men verwacht nog de gehele dag bezig te zijn met nablussen.
Foto's: Alwin Winkel

Giethoorn: brand in rieten dak bijtijds bedwongen

Zondagavond ontdekte een buurvrouw, dat er brand woedde in het rieten dak van een vrijstaande woning aan het Zuiderpad in Giethoorn.
In verband hiermee en vanwege de bijzondere geografie van het dorp nam de leiding geen enkel risico en alarmeerde brandweereenheden uit Giethoorn, Steenwijk, Zwartsluis en Vollenhove.
Door het riet uit de gevaar lopende plekken uit het dak te plukken was men het vuur vlot meester, maar toch zullen de bewoners elders de nacht moeten doorbrengen. De slaapkamers hebben namelijk brand- en waterschade opgelopen.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.