Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2011 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 17 april 22011

Zwartsluis: ooievaar veroorzaakt grote stroomstoring
De brandweerposten van Hasselt en Genemuiden kregen vanmiddag een brandalarm: aan De Velde in Zwartsluis zou een woningbrand zijn.
Brandweermensen van de post Zwartsluis waren toen al onderweg vanwege een "automatische rookdetectie" bij gemaal Zedemuiden.
De Meldkamer Oost Nederland alarmeerde daarom op basis van de "KazerneVolgordeTabel" de volgende posten.
Vanwege de drukte op de meldkamer werd pas vlak voor aankomst duidelijk, dat het geen woning betrof, maar een stroomverdeelstation van Essent. Voor de bevelvoerder even een schakelmoment en het incident vroeg om een ander plan van aanpak.
Bij aankomst was er van vuur geen sprake meer; wel was er kortsluiting geweest, die een grote steekvlam tot gevolg had gehad.
De oorzaak was al snel duidelijk. Boven het verdeelstation bevindt zich een ooievaarsnest. Tijdens een gevecht om het nest te beschermen is een ooievaar in de transformator terecht gekomen. Het beest liep versuft rond binnen de hekken van het station en had ernstige brandwonden. Een flink deel van zijn vleugel was weggebrand.
De gewonde ooievaar werd door manschappen van Zwartsluis, die inmiddels het incident bij het gemaal hadden afgerond, gevangen.
Het dier werd door de dierenambulance overgebracht naar een opvangcentrum in De Wijk. Door de kortsluiting kwamen zo´n 60.000 huishoudens zonder stroom te zitten. Zwartsluis, Hasselt, Genemuiden, Meppel en Steenwijk zaten zonder stroom. Al snel kon de stroomleverancier via omleidingen de stroomstoring verhelpen. Inmiddels waren monteurs van Essent al druk bezig met de reparatie van de transformator. Al met al heeft de stroomstoring een uur geduurd.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


N34 / Odoorn: vier auto's en paardentrailer beschadigd door aanrijding
Een Slagharense brandweerman en zijn vriendin kregen zondagmorgen tegen half tien de schrik van hun leven.
De twee waren in een bedrijfsauto, die een paardentrailer trok, onderweg over de N34 naar een dressuurconcours in Exloo, toen de bus nabij Odoorn plotseling in de flank aangereden werd door een -naar verluidt- in slaap gevallen tegenligger. 
De paardentrailer, waar zich één paard in bevond, kreeg ook een flinke klap van de uit de koers geraakte BMW, brak daardoor los van de trekhaak en kantelde in de berm.
De BMW ramde  vervolgens nog twee auto's, die achter de bus reden.
De Slagharenaar bleef kalm, nam snel poolhoogte en ontdekte tot zijn opluchting, dat het paard niet alleen ongedeerd was, maar ook al overeind gekrabbeld was in de omgeslagen aanhanger. Ook bij de andere betrokkenen leek het letsel mee te vallen.
De BMW was een eind verderop achterstevoren in de droge bermsloot tot stilstand gekomen, niet ver van één van de aangereden auto's, die eveneens de sloot in reed.
De man uit Emmen, die de aanrijding veroorzaakte, en zijn 21-jarige passagier en plaatsgenoot raakten licht gewond en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Daar bleek dat de bestuurder gedronken had, waarna een arts op verzoek van de politie bloed bij hem afnam. Dit wordt onderzocht op de aanwezige hoeveelheid alcohol.
Er zijn bij dit ongeval drie auto's onherstelbaar beschadigd en ook de paardentrailer was total loss.
Het paard, dat ondanks alles rustig was gebleven, werd ter plaatse door een dierenarts nagekeken en in een andere trailer ondergebracht.
Berger Keizer haalde drie van de vier auto's en de aanhanger op.
De relatief licht beschadigde bus kon zijn weg vervolgen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 16 april 2011

Zwolle: overleden man in IJsselkanaal gevonden
Een voorbijganger meldde zaterdagmorgen, dat er in het IJsselkanaal ter hoogte van de Hasselterdijk een lichaam in het water lag.
Het bleek het om een man te gaan. Er werd een fiets aangetroffen aan de waterkant.
Onderzoek heeft uitgewezen, dat de man vermoedelijk na een hartstilstand onwel is geworden en in het water terecht is gekomen.
Op dit moment kan de politie nog geen mededelingen doen over de identiteit van de overleden man.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Vriezenveen: gaslek in de Petersburgstraat

Vrijdagmorgen rond kwart voor elf ontstond er in de Petersburgstraat in Vriezenveen een spuitend lek in een gasleiding tijdens de voorberei-dingen voor het plaatsen van een tuinhekje voor een rijtjeswoning.

-
De brandweer en de politie beveiligden de omgeving, waarna twee medewerkers van een extern bedrijf de gastoevoer aan weerszijden van het lek met ballonnen afsloten.
Rond 11.30 uur was het gevaar geweken en werd de straat vrijgegeven.
Foto's: Kevin Sand


Ringe (D) : Opel brandt uit op de Nachtigallenstraße
Vrijdag om 14:52 uur werd de Freiwillige Ortsfeuerwehr Ringe-Neugnadenfeld  met een B2 Alarm vanwege een autobrand naar de Nachtigallenstraße in Ringe gestuurd. De brandweer rukte daarop uit met twee voertuigen en twaalf man.
De motorruimte van een Opel Astra bleek -waarschijnlijk door een technisch mankement- in brand te zijn gevlogen.
De bestuurder kon de auto tijdig aan de kant zetten en zichzelf in veiligheid brengen.
Een bluseenheid met ademluchtapparatuur doofde de vlammen. De auto was total loss.

Foto's: Gerald Reinink en Hartmut Gosink


Vrijdag 15 april 2011

De Krim: brand in schuurtje van woning aan de Hoofdweg

De heer des huizes van een woning aan de Hoofdweg ontdekte vrijdagmiddag tegen zessen, dat er brand woedde in een schuurtje, dat aan de achterzijde tegen de woning aangebouwd was. De vlammen laaiden flink op in de buurt van een acculader en een radio en waren ook met een koolzuursneeuw- en een poederblusser niet volledig te bedwingen. De meldkamer stuurde de brandweer van de Krim en van Slagharen (foto 1) naar de plaats des onheils.

De blusploeg van De Krim wist de resterende vlammen met "hoge druk" te blussen, hoewel er nog wat verraderlijke hitte in het plafond en onder het dak leek te zitten. Tijd voor wat breekwerk en nog wat bluswater, maar daarmee was de brand dan ook definitief verleden tijd.
De bewoner had wat rook binnengekregen en bovendien een brandblaar aan een hand opgelopen.
Hij is door ambulancepersoneel ter plaatse gecheckt.
Foto's: Don Stolwijk ( US Media) en Doetse Snip


Twente: politie zoekt getuigen bedreiging
Het rechercheteam van Politie Twente dat onderzoek doet naar de toedracht van de bedreiging met een mes in Almelo van woensdag j.l., vraagt getuigen zich te melden.
Het onderzoek is nog in volle gang en de Technische recherche van Politie Twente onderzoekt het mes, dat door de brandweer veilig is gesteld. Helaas hebben zich nog geen getuigen van de aanleiding van de bedreiging gemeld. Deze mensen worden verzocht zich te melden.
Tevens vraagt de politie getuigen, die van het incident foto’s en filmpjes hebben gemaakt, zich te melden of het beeldmateriaal te mailen.
Heeft u informatie die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak? Belt u dan met Politie Twente, rechercheteam Almelo via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000. Beeldmateriaal kan gemaild worden naar info@twente.politie.nl.

Ter Apel: Oval Racing-seizoen van start op eerste paasdag
Eerste Paasdag -zondag 24 april- komen weer tientallen coureurs aan de start in autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel voor de seizoensopener van het Nederlands Kampioenschap Ovalracing 2011.
Dat het race-virus al behoorlijk begint te kriebelen is te merken aan het aantal inschrijvingen en informatieaanvragen van nieuwe coureurs.
Vrijwilligers van organisator NNO zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.
Zo wordt er onder andere iedere zaterdagochtend druk gewerkt om het circuit en rennerskwartier weer piekfijn voor elkaar te krijgen.
Ook het succesvolle Racing Team Hooijer is dit jaar weer aanwezig met hun geprepareerde Alfa 33’s.
Zie ook www.racingteamhooijer.nl
Tot ziens op zondag 24 April a. s. op Circuit De Polderputten in Ter Apel.

Donderdag 14 april 2011

Staphorst: twee gewonden door aanrijding op de Achthoevenweg
Donderdagmiddag zijn twee bestuurders per ambulance naar een ziekenhuis gebracht na een aanrijding tussen twee personenauto's.
Voor zover nu bekend ontstond het ongeval, toen de bestuurder van een Kia Rio van de afrit van de A28 de kruising met de Achthoevenweg op reed, maar daarbij geen voorrang verleende aan de bestuurster van een Mini Cooper S, die over de Achthoevenweg reed in de richting van de industrieterreinen De Baarge en De Esch.
Na de botsing kwam de Kia tegen een hek van een akker tot stilstand.
De bestuurder van de Kia werd vanwege mogelijk nekletsel met de nodige voorzichtigheid door de brandweer uit zijn auto geholpen, waarbij het dak van het voertuig geknipt werd.
Twee experts van de afdeling VOA van de Regiopolitie IJsselland onderzochten de omstandigheden rond de aanrijding.
De Achthoevenweg is ter plaatse geruime tijd afgesloten geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Almelo: duikteam zoekt mes na bedreiging agent
Een 48-jarige man uit Almelo is woensdag aangehouden, omdat hij nabij een supermarkt aan de Rosa Luxemburgstraat een agent in burger met een mes dreigde te steken.
De man liep samen met een 29-jarige vrouw uit Almelo omstreeks 17.45 uur langs de supermarkt.
De man viel een andere vrouw lastig en kreeg ruzie met haar.
De agent in burger die toevallig ter plaatse was, sprak de man aan op zijn gedrag en legitimeerde zich als politieagent.
De 48-jarige man pakte hierna een mes en maakte steekbewegingen naar de agent. Het lukte de agent de man af te weren door zijn fiets tussen hen in te plaatsen.
De man gooide vervolgens het mes in de nabijgelegen vijver, waarna de agent hem met hulp van een omstander kon overmeesteren.
De 29-jarige vrouw probeerde tussenbeide te komen en hinderde de agent.
Andere agenten, die inmiddels ter plaatse waren, hebben haar aangehouden.
Een duikteam van de brandweer is ingezet om het mes uit de vijver te halen. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau.
De man is in verzekering gesteld. De vrouw mocht na verhoor weer vertrekken.
Foto's: Alwin Winkel - 112twente.net


Assen: brand verraadt hennepkwekerij in bedrijfspand
Donderdagmorgen rond zes uur werd alarm geslagen, nadat er ontdekt was, dat er brand was uitgebroken in een bedrijvenverzamlgebouw aan de Dr A F Philipsweg in Assen. De brandweer, die vanwege het uitbreidingsgevaar liet opschalen naar "middelbrand", wist de brand, die op de eerste verdieping van het pand woedde, snel te bedwingen, hoewel een brandweerman hierbij op een haar na door de vloer zakte.
Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping bleken hennepkwekerijen te zijn ingericht. De brand woedde voornamelijk in de rechter achterzijde van de plantage op de bovenverdieping.
In totaal werden naar schatting ruim zeshonderd planten gevonden. De stroom werd illegaal afgetapt.
Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.
FOTO: De reeds ontruimde kwekerijruimte op de begane grond.

Het was niet de eerste keer deze week, dat men in Noorden een plantage ontdekte.
Aan de Hoofdweg in Bellingwolde is woensdagmiddag in de kelder van een woning een hennepplantage met 269 planten ontdekt.
In dit geval is een 56-jarige vrouw uit Bellingwolde gearresteerd.
Ook ontdekte de Hermandad woensdagmorgen een hennepkwekerij aan het Eerste Kruisdiep OZ in Nieuw-Weerdinge.
Foto's: © U S Media


Hoogeveen: black-out leidt tot aanrijding op kruising
Op het kruispunt van de Mr. Harm Smeengelaan met de Kinholtsweg, ter hoogte van Penitentiaire Inrichting De Grittenborgh, is donderdag-morgen een VW Golf Variant met aanhanger aangereden door een VW Fox.
De vrouw, die de Fox bestuurde, kwam vanaf de Kinholtsweg en verleende geen voorrang aan de van rechts komende VW Golf, die ook nog eens op een voorrangsweg reed.
De bestuurster verklaarde de auto in het geheel niet te hebben opgemerkt.
Pas toen haar passagiere gilde, ontdekte zij de auto, maar toen was het te laat.
Ze reed in op de linkerachterkant van de auto met aanhanger, die met het rechter achterwiel tegen de stoeprand van een vluchtheuvel aan kwam en daarop kantelde, een verkeersbord plat reed en nog enkele meters doorgleed.
Hoewel de schade groot was raakte er niemand gewond.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Winschoten: opnieuw gevaarlijke containerbrand
Nadat maandag al een flinke container, die tegen een bedrijfsgebouw aan de Oosterhavenkade in brand stond, geblust moest worden, was het daar woensdagavond opnieuw raak. Dit keer ging het echter om een veel heftiger brand, die bovendien in twee containers woedde.
De meldkamer stuurde de brandweer in eerste instantie op weg onder prio 2, maar omdat omstanders de ernst van de situatie doorgaven
-de brand dreigde over te slaan op het bedrijfspand- werd er kort na de eerste melding opgeschaald naar de hoogste prioriteit.
De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling en omstanders werd verzocht uit de rook te blijven vanwege schadelijke stoffen.
De brandweer heeft de brand door snel en kordaat opgetreden kunnen blussen, waarbij nageblust werd met schuim.
De blusactie nam ongeveer anderhalf uur in beslag.
Net als bij de brand van 11 april lijkt hier opzettelijke brandstichting in het spel.

Woensdag 13 april 2011
( Geen bijzonderheden )
Dinsdag 12 april 2011

Nijverdal: personenauto beschadigd door brand in motor
De bestuurder van een Volvo personenauto merkte tijdens een ritje naar Rijssen, dat zijn auto niet echt optimaal presteerde.
De auto stopte op de Burgemeester Boersingel in Nijverdal en daar kwam al snel aan het licht, dat er brand woedde onder de motorkap.
Een toevallig passerende chauffeur van de bergingsbedrijf Wolves ging de vlammen te lijf met een poederblusser, zodat de brandweer van Nijverdal, die gealarmeerd was voor een autobrand aan de even verderop gelegen Albert Einsteinstraat, alleen nog wat na hoefde te blussen.
Foto's: Tom Snellink


Hoogeveen: container in brand op terrein Inspectie der Domeinen
Dinsdagmiddag werd er een containerbrand gemeld bij de vestiging van Domeinen aan de Europaweg in Hoogeveen.
De brandweer ging op weg onder "prio 2" , maar even later werd opgeschaald naar "prio 1".
Achter het gebouw van Domeinen stond inderdaad een container in brand. Het brandje werd snel en deskundig onder controle gebracht.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Noordscheschut: fietser door auto geschept
Dinsdagmiddag vond er een ernstig ongeval plaats op het Zwarte Dijkje in Noordscheschut. Daarbij is een fietser, naar het zich liet aanzien, ernstig gewond geraakt.
De man zou -volgens betrokkenen- vanaf een tuinpad zo de straatop zijn gereden, waarbij zijn aandacht uitging naar rechts, waar twee
personenauto's aan kwamen rijden. Hij werd echter geschept door een Seat Ibiza, die van links kwam.
De bestuurster van deze auto werd zodanig verrast, dat zo niet tijdig kon reageren.
De fietser kwam bovenop de motorkap terecht, sloeg tegen de voorruit en kwam bloedend op de grond terecht.
De man is naar het ziekenhuis gebracht per ambulance. De VOA onderzocht de toedracht van het ongeval.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Schonewille Fotografie


Aalden: bos- en heidebrand tijdig gedoofd
De brandweer van Zweeloo ontving dinsdagmiddag tegen kwart voor een melding betreffende een natuurbrand aan de Gelpenberg in Aalden.
Hoewel er al een aardig stuk van het terrein in brand stond, wist de brandweer -geholpen door politiemensen- het vuur met bluswater en vuurzwepen snel onder controle te krijgen, zodat de schade beperkt bleef tot circa een halve hectare natuur.
-
Foto's: Doetse Snip


Maandag 11 april 2011

Bruchterveld: grote brand verwoest woning aan de Broekdijk
Maandagavond om 19:24 uur werd gemeld, dat er brand woedde in een woning aan de Broekdijk in Bruchterveld, maar er werd al snel opgeschaald naar "grote brand".
De  onheilspellende rookkolom was kort daarop al duidelijk te zien vanaf de N343 ter hoogte van de Bandelsteeg.
De Rode Haan bleek zich genesteld te hebben in een pand naast de ijsbaan, maar door de dichte begroeiïng met hoge bomen en struikgewas rond het perceel was niet te zien, wat er nu precies allemaal in brand stond. Het bleek te gaan om twee schuren en een woning.
Het was duidelijk, dat het om een grote brand ging en dat er op het terrein veel spullen en tuinafval lagen opgeslagen.
Er klonken regelmatig explosies, waarschijnlijk door oververhitte gasflessen, zodat het publiek op veilige afstand werd gehouden.
De bewoners (een ouder echtpaar) bleven ongedeerd en zijn door overburen opgevangen.
De rook dreef over de bebouwde kom van Bruchterveld in de richting van de E H Meijerinkstraat (zie de laatste foto van de reportage).
Of er bij de brand voor de volksgezondheid gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, is onderzocht door een meetploeg van de Dedemsvaartse brandweer. Er zijn op het terrein rond de woning en de schuren asbestresten gevonden; erbuiten niet.
De brand was -voor zover nu bekend- ontstaan tijdens werkzaamheden in een schuur.
De voetbaltraining op het veld achter het pand ging weliswaar gewoon door, maar in een ander deel van Bruchterveld viel de electriciteit uit.
De bouwvallige resten van het pand zijn met een graafmachine omvergehaald.
Het nabluswerk vergde nog enkele uren. De Broekdijk is geruime tijd afgezet.
De volgende ochtend om 06:23 uur werd gemeld, dat er nog nageblust diende te worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Staphorst: schuur boerderij brandt uit
Maandagmiddag brak er rond vier uur brand uit in een schuur bij een boerderij aan het Dekkersland in Staphorst.
Hoewel het al snel duidelijk werd, dat het om een uitslaande brand ging, slaagde de Staphorster brandweer er in, de vlammen te doven, voordat de brand naar de woning en andere gebouwen en goederen kon overslaan.
De gehele schuur liep zware schade op en er is asbest vrijgekomen uit de gegolfde dakplaten.
Voor zover bekend was de brand het gevolg van onvoorzichtig slijpwerk.
Foto's: Don Stolwijk - U S MediaVoor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.