Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2011 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 10 april 2011

Hoogstede / Emlichheim: brandweer present tijdens festiviteiten
Twee van de drie brandweereenheden van de gemeentelijke brandweer Emlichheim waren vandaag vertegenwoordigd tijdens festiviteiten.
De mensen van de Ortsfeuerwehr Emlichheim waren actief aanwezig tijdens de voorjaarsmarkt in het centrum van "Emmelkamp" en toonden niet alleen hun wagens en materieel, maar zorgden ook voor verbetering van de financiële positie van de brandweerkas door o.a. patat en worst te verkopen vanuit hun "Pommeswagen".
De mannen moest hard werken, want ook nu weer gingen de versnaperingen als de spreekwoordelijke warme broodjes over de toonbank!
Verder was er ook voor de jeugd voor vertier gezorgd en kan men kennismaken met de meer dan twintig leden tellende jeugdbrandweer. Uiteraard viel er op de voorjaarsmarkt zoals altijd van alles en nog wat te beleven, zoals diverse kermisattracties en presenteerden diverse verenigingen, die deze plaats telt, zich aan het talrijke publiek. (Foto's: Don Stolwijk - U S Media)
-
-
De Ortsfeuerwehr Hoogstede hield die zondag open dag rond hun Feuerwehrhaus (kazerne) aan de Bergstraße in Hoogstede, waarbij uiteraard de nieuwe TLF 20/40 met zijn water/schuimkanon en z'n watertank met een inhoud van 4000 liter in het middelpunt van de belangstelling stond; temeer, daar er regelmatig gedemonstreerd werd, waar het kanon, dat 2000 liter per minuut (water of water-schuimmengsel) kan wegspuiten, toe in staat is.
-
Belangstellenden konden genieten van een rit door de omgeving in één van de andere blusvoertuigen en de brandweer liet o.a. zien, wat er gebeurt bij een vlam in de pan of het stabiliseren van een gekantelde auto.
Ook voor de kids was er zat te beleven, zoals waterspuitspellen en een springkasteel en uiteraard was er goed voor het natje en droogje gezorgd.
Prachtig zonnig weer zorgde er mede voor, dat de O.F. Hoogstede terug kan blikken op een succesvolle, goed bezochte open dag!
-
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Zaterdag 9 april 2011

Uffelte: grote natuurbrand Holtingerveld bedwongen - daders bekennen brandstichting
Een groot aantal brandweerlieden en -voertuigen spoedde zich aan het eind van de middag naar natuurgebied Holtingerveld tussen Uffelte en Wapseerveen, waar brand was uitgebroken.
De brand, die zo'n vier hectare bos- en heidegebied in de as legde, werd bestreden door brandweerlieden van onder meer de posten Havelte, Ruinen, Diever en Hoogeveen.
In verband met de moeilijke waterwinning in het uitgestrekte gebied werden ook tractoren met giertanks gebruikt voor bluswerk.
De brand was rond half acht onder controle.

Twee jongens van 12 en 13 jaar uit Wapserveen en Steenwijk hebben bekend, de natuurbrand tussen Wapserveen en Uffelte zaterdagavond te hebben veroorzaakt door met vuur te spelen. Het natuurgebied is eigendom van Defensie.
Foto's: Doetse Snip


Zwartsluis: motorrijder ernstig gewond bij eenzijdig ongeval
Bij een eenzijdig ongeval op de Zomerdijk in Zwartsluis is vrijdagavond een motorrijder zwaar gewond geraakt.
De man verloor de macht over het stuur en viel van zijn motor, kwam in aanraking met een tuinhek en liep hierdoor ernstige verwondingen op.
De motor zelf reed nog enkele meters door en kwam tegen een personenauto tot stilstand.
De zwaar gewonde man is overgebracht naar het ziekenhuis.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzoeken het ongeval.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Emmen: automobilist gewond na voorrangsfout trucker

Zaterdagochtend tegen 10:00 uur werd bekend, dat zich een ongeval had voorgedaan tussen een trekker met koeloplegger en een BMW personenauto op het Valkenveld in de Emmer wijk de Rietlanden.
De trucker had geen voorrang verleend aan de BMW, die van rechts de kruising op reed.
Behalve de bestuurder van de BMW, die nekletsel opliep, bevonden zich in deze auto ook twee kinderen, die ongedeerd bleven.
Om de gewonde man veilig gefixeerd op een wervelplank naar de ambulance te kunnen overbrengen, knipte de brandweer het dak van de BMW.

Foto's: Serina Elody Boiten


Hellendoorn: varkens op de loop na kantelen veetruck
Brandweerlieden uit Den Ham en Hellendoorn en brandweerduikers uit Almelo en Hengelo kwamen er zaterdagmorgen aan te pas om zo'n 200 varkens bijeen te drijven. De dieren waren alle kanten op gevlucht, nadat de veewagen, waarin ze vervoerd werden, rond kwart voor tien in de
S-bocht in de Hancateweg (ter hoogte van de sluis in de Regge) kantelde en het dak van de drielaags oplegger het begaf en bovendien de achterklep open vloog. De varkens vluchtten niet alleen de weg op en het land in, maar er kwamen er ook in het water terecht.
Eén varken werd zelfs bijna een kilometer van de ongevalslokatie stroomopwaarts uit het water gevist.
Vijftien dieren overleefden de crash niet; onder meer door letsel, stress en verdrinking.
De chauffeur kon zichzelf al uit de cabine bevrijden, voordat de brandweer arriveerde. Hij bleef -voor zover bekend- ongedeerd.
De dode dieren werden met een graafmachine in een vrachtwagen van de gemeente Hellendoorn geladen.
De vrachtwagencombinatie werd met behulp van twee kranen van de firma Looms uit Almelo overeind gezet en daarna door een wrecker van berger Wolves (Wierden) weggesleept.
Foto's: Reinhard Hellweg (foto 1) en Don Stolwijk - U S Media


Wilsum (D): zware schade na brand in textielbedrijf
Rond twee uur in de nacht van op donderdag op vrijdag brak er brand uit in een textielproduktiebedrijf aan de Industriestraße in Wilsum.
Het vuur woedde in een het gecomputeriseerde besturingssysteem van een machine, maar werd door de brandblusinstallatie van het bedrijf zelf snel geblust, zodat er voor de Wilsumer brandweer, die met twintig man uitrukte, geen bluswerk was weggelegd.
Desondanks was er grote brand-, rook- en waterschade. De rook werd met een overdrukventilater uit het gebouw geblazen.
-
Foto's: Björn Züter - Freiwillige Feuerwehr Wilsum


Zuidwolde: Punto ramt vluchtheuvel
De bestuurster van een Fiat Punto nam vrijdagavond de bocht te krap toen ze vanaf de Steenbergerweg naar de Hoofdstraat wilde afslaan.
Het gevolg was dat ze een stopbord op een vluchtheuvel plat reed.
Zij raakte niet gewond en belde zelf de politie. De auto kon niet verder rijden en werd door berger Kraal opgehaald
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Fort: vrouw gewond na ruzie
De politie spoedde zich vrijdagavond met meerdere voertuigen naar 't Jaagpad in Fort (gemeente De Wolden), nadat gemeld was, dat er iemand gewond was geraakt bij een ruzie in een woning.
Uit voorzorg werd het Mobiel Medisch Team opgeroepen.
Dat bleek echter niet nodig, want de verwondingen (aan een hand) konden in eerste instantie worden behandeld door de ambulance-medewerkers. Daarna werd het vrouwelijke slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.
Een andere vrouw werd meegenomen naar het politiebureau.
De politie wilde niet bevestigen, dat er een wapen in het spel was.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Vrijdag 8 april 2011

Emlichheim: terreinbrandje aan de Ringer Straße
Vrijdag om 14:56 uur werd de vrijwillige brandweer van Emlichheim met een B2-alarm opgeroepen, omdat er bij de parkeerplaats aan de Ringer Straße in Emlichheim een stuk terrein met struikgewas ter grootte zo'n dertig vierkante meter in brand stond.
Men rukte uit met veertien man en twee voertuigen.
Het brandje kon tijdig gedoofd worden en men kon drie kwartier na de melding terug naar de kazerne.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Nieuweroord: reebokje uit Verlengde Hoogeveensevaart gered
De brandweer van Zwinderen heeft vrijdagmorgen een jonge reebok uit de Verlengde Hoogeveense Vaart in Nieuweroord 'gevist'.
Heit dier werd nabij de Jan Knegtweg met een haak naar de kant getrokken, bij de hoorntjes werd gepakt en de kant op getrokken.
De inmiddels te water gelaten brandweerboot bleek dan ook niet nodig.
Het door de kudde verstoten reebokje kreeg een gratis ritje in de brandweerwagen en werd op een geschikte plek in vrijheid gesteld.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 7 april 2011

N377 / Balkbrug: automobilist gewond door botsing tijdens oversteken
Een automobilist uit Hardenberg is donderdagmiddag met letsel per ambulance afgevoerd na een aanrijding op de N377 nabij het viaduct van de N48. De man (78) kwam rond half vijf van de afrit van de N48 en wilde de N377 op rijden om richting Dedemsvaart te gaan, maar verleende geen voorrang aan een 23-jarige Zwolse, die met haar auto over de N377 in de richting Balkbrug van reed. De auto van de Zwolse raakte die van de Hardenberger in de flank. De bestuurster en een 65-jarige dame in de auto van de onoplettende automobilist bleven ongedeerd.
De 78-jarige man en de 66-jarige passagiere raakten gewond en werden voor onderzoek naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Raalte: jeugdige brommobilist beleeft weinig plezier aan recente aankoop
De zestienjarige eigenaar heeft niet lang plezier gehad van zijn op 16 februari jongstleden aangeschafte brommobiel.
Het dieselmotortje van het onlangs voor € 1.700,-- aangeschafte voertuigje vatte donderdagmiddag even na vier uur vlam, toen de jongen er in Raalte mee rondreed. Het voertuigje kwam op de Mettingenlaan ter hoogte van de Enkstraat tot stilstand, waar de jonge brommobilist gezwind uitstapte.
Een buurtbewoonster probeerde de vlammen met een emmer water te doven, maar dat lukte niet meer. De brandweer kwam er aan te pas om de vuurzee te blussen. Tevens werd het met dieselolie vervuilde bluswater afgeamd om te voorkomen, dat het in het riool belandde.
Berger Wolves haalde de trieste resten van de Ligier op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hooghalen: automobilist gewond op de Oude Provincialeweg
De brandweer van Beilen reed donderdagmorgen tegen negen uur naar de kruising van de Oude Provincialeweg en de Hoofdstraat in Hooghalen, waar zich een aanrijding tussen twee personenauto's had voorgedaan.
Het bleek te gaan om een botsing tussen een Volvo V70 en een Ford Escort, die het gevolg was van een voorrangsfout van de Escortbestuurder, die vaanaf de Hoofdstraat de Oude Provincialeweg op was gereden, maar daarbij geen voorrang verleende aan de uit de richting van Hooghalen naderende Volvo.
Deze man had bij de crash letsel opgelopen; de bestuurster van de Volvo V70 bleef ongedeerd.
Beide auto's werden opgehaald door berger Hamstra. De zeventien jaar oude Ford is waarschijnlijk total loss.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 6 april 2011

Veenhuizen: brandweer Norg redt paard uit diepe sloot
Woensdag om 16:30 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd, angezien er een dier in het water zou zijn geraakt aan de Ds Germsweg in Veenhuizen. De brandweerpost van Veenhuizen was niet beschikbaar in verband met een chauffeurstraining; vandaar dat de brandweer van Norg met twee voertuigen uitrukte. Men vond een paard in een diepe sloot.
Het dier was al enigszins uitgeput en had zeker al een uur in het water gestaan.
In eerste instantie werd geprobeerd het dier met behulp van toevoerslangen uit het water te trekken, maar dit lukte niet.
Ondertussen waren al enkele balen stro onder het hoofd van de viervoeter geplaatst, zodat deze niet in het water kwam te hangen. Met een reeds te hulp geroepen kraan van gebroeders Riemsma uit Een kon het dier op de wal worden getrokken.
Het beestje moest even op krachten komen, maar stond even later al weer op vier benen.
Foto's: Arnaud Poelman - www.brandweernorg.nl


Ringe (D): terreinwagen in brand
Dinsdagmiddag om 12:30 uur werd de brandweer van Ringe Neugnadenfeld gealarmeerd vanwege een autobrand aan de Meppender Straße in Ringe.
De eigenaar was net uit zijn Jeep Cherokee uitgestapt, toen hij rook ontdekte en geknetter hoorde van onder de motorkap.
Omdat een poging, de brand met een brandblusser te doven, niet lukte, belde de man snel 112. Tevens duwde hij de auto onder de carport weg naar een stuk grasland, waarmee hij erger voorkwam.
De brandweer bluste de brand en kon rond 13:15 uur retour kazerne.

Foto's: Andreas Heck - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Dinsdag 5 april 2011

Hardenberg: drenkeling krijgt ritje in brandweerwagen
Nu de lente zich duidelijk heeft aangekondigd, komt ook de dierenwereld in beweging. Dat talloze dieren aan het zwerven gaan, is niet alleen duidelijk te merken aan het aantal doodgereden loopse en krolse katten, maar er komen de laatste tijd ook weer meldingen van te water geraakte dieren bij de alarmcentrales binnen.
Zo ook dinsdagavond, toen de brandweer van Bergentheim en Hardenberg uitrukten voor het redden van een te water geraakt reebokje.
Het dier lag volgens een getuige al enige tijd in het water van het Kanaal Almelo-De Haandrik bij het viaduct van de Duitslandweg en was inmiddels onderkoeld geraakt. De kennelijk uit de kudde verstoten puber mocht van geluk spreken, dat hij tijdig opgemerkt werd.
Ervaren brandweermensen spoedden zich per brandweerboot naar de drenkeling en wisten hem met gemak aan boord te hijsen
Het rillende bokje werd in de auto in een warme deken gewikkeld en enige tijd later op een veiliger plek vrijgelaten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 5 april 2011

Almelo: brandweer dooft brand in slaapkamer net op tijd
De Almelose brandweer rukte dinsdagmorgen rond 09:20 uur met spoed uit, nadat er gemeld was, dat er in een woning aan de Bornsestraat brand woedde.
Uit een snelle binnenaanval kwam naar voren, dat de Rode Haan in een slaapkamer aan de achterzijde van de tussenwoning kraaide en inmiddels al flinke schade aan de inboedel had aangericht.
De brandweer wist te voorkomen, dat het vuur, dat zich inmiddels ook tegoed deed aan de houten vloer van de woning, zich nog verder uit kon breiden. Nadat de brand definitief gedoofd was, werd de woning belucht met een overdrukventilator.
Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A7: paard overlijdt na verkeersongeval bij Finsterwolde (update)
Op de A7 ter hoogte van Finsterwolde heeft zich maandagavond  rond half elf een zwaar verkeersongeval voorgedaaan, waarbij drie auto's en een paardentrailer met twee paarden betrokken waren.
Het ongeval ontstonmd, toen de auto met paardentrailer, bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Scheemda, aan de achterzijde werd aangereden door de auto van een 23-jarige man uit Nieuwolda.
De twee parden vlogen hierdoor uit de trailer. Eén van de paarden vluchtte de snelweg op, maar is later door politiemensen gevangen en in een weiland gestald> Dit dier maakt het goed.
Het andere paard was door de klap onder de vangrail bekneld geraakt en is door een dierenarts uit zijn lijden geholpen. 
Alle voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden door een bergingsbedrijf afgesleept.
Door de enorme chaos werd de A7 geruime tijd afgezet voor het overige verkeer.
-
Door het ongeval ontstond een lange file.
De politie heeft uiteindelijk de snelweg afgezet en het verkeer omgeleid, om verdere filevorming te voorkomen.
Bergingsbedrijf Fruitema heeft de twee onherstelbaar beschadigde auto's en paardentrailer weggesleept.
Na ruim drie kwartier kon het verkeer zijn weg vervolgen.


Maandag 4 april 2011

Vermiste Smith van Oss terecht  
Donderdag 31 maart 2011 is bij de politie de vermissing gemeld van de 15-jarige Smith van Oss.

Hij is woensdag 30 maart 2011, tijdens een uitstapje met medebewoners van het Pedagogisch Opvangcentrum Oosterhesselen samen met een dertienjarige jongen weggelopen.
Dat gebeurde in Den Haag, waar ze uit de trein zijn gestapt, kort voordat deze wegreed.
De andere jongen is sinds zaterdag 2 april weer terecht.
Smith van Oss is nog steeds spoorloos. Hij heeft een tenger postuur, is 1.65 meter lang, draagt vermoedelijk een groene pet, een zwarte glimmende trainingsbroek met gekleurde strepen en Nike schoenen. Op de foto draagt hij een bril, maar hij is niet altijd brildragend. Weet u waar Smith is of hebt u informatie over hem, neem dan contact op met de politie in Coevorden, telefoon 0900 8844.
UPDATE: De 15-jarige Smith van Oss die vorige week donderdag bij de politie als vermist werd opgegeven, is weer terecht. Tijdens een dagje uit met een aantal medebewoners van het pedagogisch opvangcentrum Oosterhesselen is hij vorige week weggelopen. De jongen stond deze week weer bij zijn ouders op de stoep nadat hij een paar dagen in Arnhem had verbleven.


Zondag 3 april 2011

Nieuwlande: brandweer bevrijdt beknelde vogel
De brandweer van de post Zwinderen rukte zondagmiddag rond half twee uit, nadat gemeld was, dat er aan de Brugstraat in Nieuwlande een dier in nood verkeerde.
Het bleek dit keer niet te gaan om een koe in de grup of een kat in een boom, maar om een kraai, die met zijn kop vast zat tussen de buitenmuur en een windveer van een woning. Waarschijnlijk was het onfortuinlijke dier op zoek geweest naar voedsel of nestmateriaal.
Ondanks hevig en tot bloedens toe gespartel slaagde de gevederde vriend er niet in, zich los te wurmen.
Een brandweerman bevrijdde de vogel, zodat het dier alsnog elders zijn kostje bij elkaar kan scharrelen.
Hopelijk voortaan op een minder riskante plek...
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: vrouw gewond bij kop-staart-aanrijding op de Haardijk

Zondagmiddag tegen vier uur heeft een vrouw uit Hardenberg, die als passagier meereed in een Dacia Duster stationcar, letsel opgelopen bij een kop-staart-aanrijding op de Haardijk in Hardenberg.
Het ongeval ontstond, toen de uit Dedemsvaart afkomstige bestuurder van een Toyota HiAce busje, die richting Hardenberg reed, stevig afremde voor het oranje verkeerslicht en de bestuurder van de er achter rijdende Dacia zijn auto niet tijdig tot stilstand kreeg, met als gevolg een kop-staart-aanrijding.

De vijf leden van het gezin uit Dedemsvaart, die in het Toyota-busje zaten, kwamen met de schrik vrij; van de twee volwassenen en de drie kinderen in de Dacia Duster liep alleen de vrouw nek- of rugletsel op. Om haar zo voorzichtig mogelijk uit de auto te krijgen, knipte de Hardenberger brandweer de achterklep en het dak van de (drie weken oude !) auto, die daardoor rijp voor de sloop was.
De Hardenbergse is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Berger Autax haalde het busje op; berger de Jonge ontfermde zich over de Dacia.
Beide auto's waren -verzekeringstechnisch gezien- total loss.
Hoewel er een gewonde gevallen was, werd de VOA niet opgeroepen, aangezien de omstandigheden duidelijk waren.
Het verkeer kon dan ook zonder noemenswaardige hinder de ongevalslokatie passeren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28 / Hoogeveen: Audi over de kop
Zaterdagnacht is een Audi Avant, met als inzittenden een man en vrouw, op de kop tegen de vangrail in de middenberm van de A28 geraakt.
Het ongeval gebeurde vlak voor de afslag van de A28 naar Meppel.
Een tankwagenbestuurder van DOC Kaas schoot het ongelukkige stel te hulp.
Zij konden het voertuig zelfstandig verlaten en plaatsnemen in de ambulance.
Voor de brandweer uit Beilen en Hoogeveen was weinig meer te doen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: bedrijfsauto total loss door brand
Op het parkeerterrein De Kaap in Hoogeveen is zaterdagnacht het motorcompartiment van een Ford Courier uitgebrand.
Over de oorzaak zijn geen nadere gegevens bekend.
Het openbreken van de motorkap was lastig, maar noodzakelijk om de brand geheel te doven.
Wat restte was oud ijzer voor de sloop.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Amsterdamscheveld: auto te water
Zaterdagavond rond 22:45 uur werden de brandweer van Schoonebeek en een waterongevallenploeg uit Emmen gealarmeerd met de mededeling "VKO Auto te water STIELTJESKANAAL NIEUW AMSTERDAM".
Het betreffende voertuig bleek echter te water te zijn geraakt aan de Griendtsveenstraat in Amsterdamscheveld, ter hoogte van de kassen.
Bij dit ongeval liep voor zover bekend niemand letsel op: de ambulance vertrok zonder patienten.
-
Foto's: Hartmut GosinkZaterdag 2 april 2011

Winschoten: brand verwoest schip
In de nacht van vrijdag op zaterdag tegen drie uur ontdekten surveillerende agenten brand in een schip aan de Kartonbaan in Winschoten.
Het schip, dat op een bok op de kade stond, bleek echter door de vlammen al dermate beschadigd, dat het niet meer te redden viel.
De politie stelt een onderzoek in naar de brand.

Uitgebreide reddingscursus Weber Hydraulik voor brandweer gemeente Emlichheim
Het was al weer een paar jaar geleden, dat de brandweer van de gemeente Emlichheim een opfriscursus van Weber Hydraulik volgde .
Maar zaterdagochtend 2 april was het weer zover: delegaties van de Ortsfeuerwehr Emlichheim, Hoogstede en Ringe-Neugnadenfeld togen rond half negen naar de kazerna aan de Stokmanstrasse in Emlichheim, waar die dag drie auto's als oefenobjekt dienst zouden doen voor het actualiseren van de omgang met divers reddingsgereedschap en het kennismaken met nieuwe inzichten en technieken bij het uit auto's bevrijden van slachtoffers.
Instructeurs Gregor Specht en Torsten Krusewitz zorgden voor de overdracht van de kennis uit naam van Weber Hydraulik / Rescue.
De dag begon met het theoretisch gedeelte, dat de ochtend in beslag nam, waarna een eenvoudige, voedzame warme maaltijd genoten werd.
De middag volgde het practisch omgaan met mechanisch en hydraulisch knip- en spreidgereedschap.
Geconcentreerd en veilig in teamverband werken met vaak loodzwaar gereedschap in de volle zon en een temperatuur van 25 graden C was uiterard geen makkie, maar de cursus betekende voor deze vrijwillige hulpverleners een welkome aanvulling op hun parate kennis.


Nieuwleusen: brand op zolder door wasdroger
Zaterdagmiddag rond half twee brak er brand uit op een zolder van een twee-onder-een-kapwoning aan de Koningin Julianalaan in Nieuwleusen, nadat een wasdroger vlam had gevat.
Toen de Nieuwleusener brandweer dreigde de brand over te slaan naar de andere woning, waarop het sein " middelbrand" gegeven werd en om de komst van de brandweer van Balkbrug verzocht werd.  
-
De spuitgasten van Nieuwleusen wisten met een snelle binnenaanval overslag te voorkomen. Omdat het ook onder de dakpannen brandde, werden er ook dakpannen verwijderd.
De woning werd geventileerd waarna de brandweer retour kazerne kon.
De schade aan de woning is aanzienlijk
Foto's: Doetse Snip - www.doetse.nl

Dalen: materiaal voor paasvuur dreigt voortijdig in vlammen op te gaan
De brandweer van Coevorden kreeg zaterdagmiddag tegen kwart voor vijf opdracht, een afvalbrand te blussen .
Bij aankomst bleek het te gaan om een paasbult.
Politiemensen, die eerder ter plaatse aangekomen waren, hadden al geprobeerd, de  vlammen met een brandblusser te blussen, maar dat lukte niet. De brandweer had het vuur snel onder controle.
Foto's: Doetse Snip - www.doetse.nl


Coevorden: treinwagon ontspoort bij de J B Hemelweg

In de nacht van Vrijdag op zaterdag is ter hoogte van de spoorwegovergang in de J.B.Hemelweg een containerwagon ontspoord.
De circa 600 meter lange trein was onderweg vanaf de Euro Terminal in Coevorden naar het rangeerspoor bij het station en vanaf hier zou de trein doorrijden naar de Rotterdamse havens.
De trein schoot op het rangeerspoor tegen het stootblok, waarbij de koppelingen van de rails afbraken en het stootblok enkele meters achteruit geduwd werd. Toen de machinist merkte, dat hij iets te ver doorgeschoten was, probeerde hij de trein nog iets vooruit te rijden.
Het laatste wielstel kwam hierdoor vast in het grind te staan.

Met behulp van een een telekraan is zaterdagmiddag eerst de container op een gereedstaande trailer geladen, waarna de wagon weer op het spoor is gezet.
Het door werkzaamheden aan het spoor bij Gramsbergen toch al beperkte treinverkeer is tijdens de hijsklus tijdelijk helemaal stilgelegd.
-
De goederentrein is in de loop van de middag alsnog naar Rotterdam vertrokken, de werkzaamheden aan het spoor bij Gramsbergen zijn voor de passage van de trein tijdelijk onderbroken.
Foto's: Peter Kramer

Vrijdag 1 april 2011

Vriezenveen: stoffelijk overschot vermiste bejaarde gevonden

Vrijdagrond 14.00 uur vonden voorbijgangers het levenloze lichaam van de vermiste 81-jarige heer Hoogstraal uit Almelo in het Lateraalkanaal bij Vriezenveen. Het slachtoffer werd ontdekt door twee wandelaars, die met een hond aan het wandelen waren.
De hond sprong een stok achterna, die in het water gegooid werd. Toen de hond begon te blaffen, viel hun oog op iets wat in het water dreef.

Politie, brandweer, KLPD en speurhondengeleiders hebben op 27 en 28 februari de omgeving van zijn woning aan de Rensumabrink afgezocht, maar niets gevonden. Ook de Burgernetactie, die op zondag 27 februari is gehouden, leverde geen resultaat op.
Uit onderzoek is gebleken, dat de man niet door een misdrijf om het leven gekomen is.


Hasselt: zware aanrijding op de Vaartweg
Vandaag begon de dag al vroeg dag voor de leden van de brandweer van Hasselt: ze werden om 05:10 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Van Dedemlaan. Het ongeval had zich echter voorgedaan op de kruising van de Vaartweg met de Hendrik van Viandenstraat.
De fikse aanrijding was het gevolg van een voorrangsfout: de bestuurder van een bedrijfsbus wilde de voorrangskruising oversteken en zag daarbij een personenauto over het hoofd.
De bestuurder van de bedrijfsbus kon zelf uit het voertuig stappen, maar de bestuurder van de personenauto werd onder begeleiding van medisch en brandweerpersoneel met de wervelplank uiterst voorzichtig uit de auto gehaald. Hiervoor hoefde het hydraulisch redgereedschap niet ingezet te worden.
Via de bijrijdersdeur werd de man uit Nieuwleusen op de brancard gelegd, waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
Na een check-up in de ambulance werd de bestuurder van de bedrijfsbus, een man uit Hasselt, met een hoofdwond naar huis gebracht.
Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kruising, na een uitvoerig onderzoek door de Verkeersongevallendienst, ontdaan van alle brokstukken.
De twee totaal vernielde voertuigen werden door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. De kruising is ruim twee uur afgesloten geweest.
Het verkeer werd omgeleid door de straten van Hasselt.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Dedemsvaart: voormalige gemeentehuis wordt brandweerkazerne
De gemoederen onder de bevolking van Dedemsvaart liepen gisteren hoog op, toen een groot bord bij het voormalige gemeentehuis meldde, dat de gemeente Hardenberg van plan was, het monumentale gebouw om te laten bouwen tot brandweerkazerne, aangezien de oude kazerne in het kader van het Masterplan uit het centrum diende te verdwijnen.
Menig voorbijganger stopte en las hoofdschuddend de aankondiging van de onbegrijpelijke plannen van de gemeente.
Vandaag om 11:00 uur zou de aannemer het contract betekenen.
In plaats daarvan verschenen drie leden van de brandweerpost Dedemsvaart, die duidelijk maakten, dat het om een (geslaagde ) 1 april grap ging....
Foto's: Gert Vogelzang - RTV Hardenberg


Fluitenberg: ravage na ernstig ongeval
Even na drieën afgelopen nacht zijn twee mensen aan de dood ontsnapt bij een ongeval op de Fluitenbergseweg in het dorp Fluitenberg (nabij
Hoogeveen).
De Honda Prelude, waar de twee in zaten, raakte met zijn rechterachterkant een boom links van de weg, reed door een aantal struiken om vervolgens door een afzetting van een openluchtmanege te knallen. Daar sloeg de auto, een Honda Prelude, over de kop en bleef zwaar beschadigd op zijn dak liggen. De bestuurder werd daarbij uit het voertuig geslagen.
Omwonenden, die van de klap wakker schrokken, ijlden zich ter plaatse. Zij vonden een jongeman, die duidelijk onder invloed was, op de grond, terwijl hij zijn auto in kroop.
Naast de auto stond een jongedame, die schijnbaar niet gewond was geraakt.
Beiden werden naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.
De ravage was groot: brokstukken lagen overal in de manege verspreid. De VOA stelde een uitgebreid onderzoek in.
Foto's: Persfotografie HoogeveenVoor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.